Zoraki 914, Nikkel színben

40 900 Ft

Tűzkészen viselhető!
(9mm PAK, 14+1)

Hol van készleten?

Elfogyott

Leírás

A kis török harcos, nagy pocakkal, automata verzióban…

A Zoraki 914 kifejezetten kompakt méretű, hiszen hossz-magasság adatai alig haladják meg egy Walther PPK-ét.

A méretéhez képest hihetetlenül nagy kapacitású a kétsoros tár, hiszen 14 db 9 mm PAK gáz- vagy riasztópatron tölthető bele. Emiatt persze a vastagság nem éppen PPK-t idéző, a markolat bizony hasas.

Ennek ellenére közepes kézméretnek is jó fogású.

A Zoraki 914-nek – a gázpisztolyok döntő többségétől eltérően – nincsen éles (fémlövedékes) eredetije.

A formája nagyon vonzóra sikerült, legalábbis a vásárlók többségénél a forma volt a döntő szempont.

Olyan kis divatos “tömzsi-erőteljes” szubkompakt benyomást kelt.

A biztósítónak két állása van, a megszokott, “safty” és “fire”.

A Zorakik öntése az általam eddig látott török mezőnyből messze kiemelkedik.

Az élek határozottak, nincs legömbölyödés a sarkoknál, pusztán esztétikailag akár németekkel is versenyezhet (kis jóindulattal). A nikkelezett verziók felületkezelése lövés/hordás után is tartósnak ígérkezik, a feketéké gyönyörűen kopik a sarkoknál-éleknél. Egészében véve azonban – a Made in Turkey felirat nélkül – akár simán elhinném, hogy a német Umarex gyártotta.

A kis gázpisztoly revolverező sütése is kifejezetten jó, a kezelőszervek is határozottan járnak, kézre esnek. (Ez persze normális esetben nem dícséret, hanem minimális elvárás lenne, de ne feledjük, egy nagyon olcsó török gázfegyverről beszélünk!). A minimális méretek mellett nyomógombos tárkioldó és funkcionáló külső szánakasztó került a fegyverre, mindkettő jobbkezes.

A tok biztosító szintén jobbkezes, melynek viszont sok hasznát nem látjuk. Ugyanis a Zoraki 914 nagyon komoly tervezési hibája, hogy tűzkészen nem viselhető egyáltalán. Nincs a kakasának biztonsági állása, nincs repülő ütőszege, így maximum agyatlan módon cocked-and-locked viselhető csőretöltve.
(Megj.: A típus piacra kerülését követő pár hónap múlva, a gyár módosított az elsütőszerkezeten, és biztonsági nyugaszt alakított ki, lehetővé téve ezzel a biztonságos, tűzkész állapotban történő viselést.)

Zoraki 914 – kis török harcos, nagy pocakkal

A Keserű Művek által gyártott és forgalmazott (pl.:Zoraki) termékekre fél év garanciát biztosítunk.

Pin It on Pinterest